Der er et “stort fremskridt” i efterforskningen af massakren på en bar i havnen i Coatzacoalcos, østlige Mexico, som hidtil har efterladt 28 døde, Veracruz anklager Jorge Winckler rapporterede torsdag.
Tale til Radio Formula, Winckler bekræftet, at dødstallet er allerede 28, og at alvorlige skader er blevet overført til specialiserede hospitaler i havnen i Veracruz, hovedstaden i den østlige stat af samme navn.

Statsadvokaten satte også pris på støtten fra Rigsadvokatens Kontor for Republikken (FGR), som onsdag aften tiltrak sagen.

Selv om sagen allerede er i hænderne på FGR, Winckler bemærkede, at alt tyder på, at massakren skyldtes en kamp mellem “to kriminelle bander”.

“The White Horse,” en voksen mødested, blev angrebet af bevæbnede emner tirsdag kl 22,00 lokal tid (03,00 GMT på onsdag), da det var overfyldt, først med kugler og derefter slippe Molotov bomber og sætte stedet i brand.

I Veracruz er der i årevis opstået en alvorlig strid mellem Jalisco Nueva Generación-kartellet (CJNG) og Los Zetas-kartellet.

Torsdag talte Winckler også om den kontrovers, der opstod dagen før mellem statsadvokatens kontor og FGR, da guvernøren i Veracruz, Cuitlháuac García, understregede, at en påstået gerningsmand til forbrydelsen – Ricardo “N”, alias La Loca – blev arresteret og løsladt af anklagemyndigheden i juli.

Men, Veracruz anklagemyndighed trodsede dette faktum og tilskrives denne anholdelse og hurtig frigivelse til FGR, afslører dokumenter.

Adspurgt om dette, Winckler sagde guvernøren har “lidt erfaring” og er meget uklogt af nære mennesker som hans regering sekretær, Eric Cisneros.

Anklageren rapporterede, at fire personer blev anset for at have begået angrebet, og bekræftede, at en form for brændstof blev brugt til at brænde stedet ned, så de fleste mennesker døde af “kvælning” eller “forbrændinger.”

Endelig bemærkede Winckler, at det i overensstemmelse med FGR ikke kan fastslås, at La Loca er involveret i massakren.

Netop denne onsdag eftermiddag den påståede kriminelle frigivet en video afleder af de faktiske omstændigheder, siger, at han ikke er i olie havnen i Coatzacoalcos.

Mexicos præsident, Andrés Manuel López Obrador, kaldte torsdag massakren for “noget smertefuldt og forfærdeligt, der bedrøver os, og som forringer os som samfund, regering og land”, i et budskab, der minder meget om det foregående år.

Han sagde, at dette ikke kan tillades, og at hans administration vil kigge efter måder ikke at gøre dette ske igen, “med alle midler.”

Repræsentanten bemærkede, at i dette tilfælde Attorney General’s Office bør foretage en grundig undersøgelse “både i Veracruz og i alle tilfælde, og at påstandene ikke er indgivet”.

Derudover advarede han om, at kriminalitet, usikkerhed og ulovlig adfærd skal bekæmpes, men et andet spørgsmål “lige så vigtigt, som ikke bør tillades og bør straffes, er contubernio” mellem myndigheder og kriminelle.

López Obrador accepterede, at han står over for et alvorligt problem med den usikkerhed og vold, der er levet i landet, et spørgsmål, der bekymrer og optager ham. “Det er et problem, der blev overladt til at vokse, var det misserved (…) det kommer til at tage tid, men vi skal nok finde ud af det, “sagde han.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *