Midt i en politisk debat om de foranstaltninger, der skal træffes efter de seneste massakrer i USA _ en på en Walmart butik i El Paso, Texas, og en anden i en natklub distrikt i Dayton, Ohio_, slægtninge og venner af de mere end 30 dræbte lider under konsekvenserne.
Her er historierne om nogle af El Paso’s ofre:

1) ELSA MENDOZA: “DEN MEST VIDUNDERLIGE AF KVINDER”
Elsa Mendoza, 57, der var en folkeskolelærer i Juarez, Mexico, mistede sit liv, mens shopping på Walmart.

Hendes mand, lærer Antonio de la Mora, lagt et billede af de to smilende piger på Facebook og sagde, at hans afdøde kone var “den mest vidunderlige af kvinder.”

Hendes krop krydsede grænsen onsdag til hendes by, og alumner af hende, lærere og kammerater besøgte hendes familie.

José Hernández Polo var en spansk elev fra Mendoza på et gymnasium i El Paso i en periode af hans undervisning karriere, der tog hende over grænsen. Han var meget tålmodig og forsøgte altid at hjælpe sine elever, siger han.

“Hun var en meget god lærer,” tilføjede hun. “Jeg kendte et meget kulturelt, litterært spansk.”

Flere kunder i storcenteret, hvor skyderiet blev optaget i El Paso, Texas, forlader bygningen med hænderne oppe.

2) GLORIA IRMA MARQUEZ: PAR SØGTE HENDE I TIMEVIS
Minutter før overfaldsmanden ind i en Walmart butik i El Paso, Gloria Irma Marquez gjort sin vej til atm, mens hendes partner ventede på hende på en McDonald’s.

I fem timer forbi skyderiet, john Ogaz, Marquez’s partner fra de sidste 11 år, kaldte sin mobiltelefon fra parkeringspladsen. Marquez, 61, var et af ofrene.

Begge boede i El Paso omgivet af børn og børnebørn. “Børn var alt for hende,” Ogaz fortalte The Washington Post.

Marquez, der blev født i den mexicanske stat Sinaloa, flyttede til USA for mere end to årtier siden. Hans første to børn blev født i Mexico, hans sidste to i USA. Hun arbejdede som assistent i sundhedsvæsenet for ældre patienter.

Ogaz sagde, at han og Marquez betragtede ejendommen som et ægteskab, selv om de aldrig formelt gift.

Demonstranter i El Paso i Texas protesterer mod præsident Donald Trump, der besøgte stedet efter nedskydningen af 22 personer.

3) LUIS ALFONSO JÚAREZ: “LEVEDE DEN AMERIKANSKE DRØM”
I en alder af 90, var Luis Alfonso Juárez den ældste person til at dø i El Paso skydning.

I en erklæring til The New York Times, juarez familie sagde, at det “levede den amerikanske drøm.”

Juarez familie emigrerede fra Mexico og til sidst blev naturaliseret amerikansk. Juarez, der havde en lang karriere som smed, købte et hus, og han og hans kone rejste syv børn.

“Når folk behandlede ham dårligt, jeg altid forstået og følte, at alle gik igennem noget, så vi var nødt til at være gode mod hinanden,” de pårørende sagde i en erklæring. “Han var fascineret af at lære om andre kulturer, og før han blev vred, var han altid nysgerrig.”

De sagde, at Juarez, der var ved godt helbred, stadig kørte og nyder mange ting og hobbyer. Jeg havde for nylig malet ailerons af huset.

“Vi kan ikke begynde at udtrykke den smerte, vi alle føler nu, og vi er knuste over, at vores bedstemor er blevet så voldsomt flået i løbet af de sidste par år med sin mand,” erklæringen sagde.

4) JUAN VELÁZQUEZ: FØDT I MEXICO, KÆMPEDE FOR AT UDMÆRKE SIG I USA
Juan og Nicholasa Velázquez havde lige parkeret deres bil i Walmart butikken, da overfaldsmanden nærmede sig dem.

Hendes barnebarn, Daisy Fuentes, sagde hendes bedstemor kaldte sin mor efter at være blevet skudt, rapporterede KTSM-TV tv.

“De var bare græd og fortæller os, at de var såre, hvor de blev skudt,” Fuentes sagde.

Begge blev indlagt, men Juan Velázquez, der blev skudt i maven, døde mandag. Nicholasa Velázquez blev skudt i ansigtet og maven, men hendes familie siger, at prognosen er positiv.

Cruz Velázquez fortalte The New York Times, at hans far, som blev født i den mexicanske stat Zacatecas, først flyttede til Ciudad Juarez, der ligger på tværs af grænsen fra El Paso, og derefter til Denver, hvor han boede i 30 år. Han flyttede til sidst til El Paso, fordi det var et fredeligt sted.

“Han kæmpede for at udmærke sig i USA,” sagde Cruz Velázquez, der sagde, at hans far fik amerikansk statsborgerskab.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *