Singer Joy Huerta rapporterede homofobisk behandling ved at behandle sin datters pas med sin kone, så den mexicanske kancelli tirsdag mindede sine arbejdere, at diskrimination er “strengt forbudt.”
“Det er meget nødvendigt for dem at sensibilisere deres personale, fordi de spørger, hvem den biologiske mor er, eller bede mig om at sætte udskrifter på min datters pas som faderen er ikke kun ufølsom, men også diskriminerende,” den mexicanske sanger sagde i en Twitter-besked stilet til Udenrigsministeriet (SRE).

Ifølge Joy’s konto, gik parret til kontorer med alle de nødvendige officielle papirer, men når embedsmænd så “to mødre” de bad om datterens fødselsattest, et dokument, der ikke kræves for processen.

“At blive spurgt med et smil gør det ikke mindre diskriminerende og fjerner ikke det fra at være en formodning om kriminalitet,” sagde han.

Mexicanske udenrigsminister Marcelo Ebrard, der fremmes lige ægteskab, da han var borgmester i Mexico City (2006-2012), reagerede på budskabet ved at give kunstneren grund og lover at gribe ind over for det.

“Du har helt sikkert ret. Som drivkraft for lige ægteskab, kan jeg forsikre dig, vil vi anvende os selv, så det, der er beskrevet ikke sker igen. Tak for at offentliggøre det, “kansleren sagde.

Desuden har SRE formidlet en missive rettet til indehaverne af alle sine delegationer, hvori det erindres, at den mexicanske forfatning forbyder enhver forskelsbehandling på grund af etnisk oprindelse, køn, alder, handicap, social status, religion, seksuelle præferencer og civilstand.

“Enhver forskelsbehandling i strid med de normative forskrifter, der udgør de retlige rammer for udstedelse af pas, og frem for alt dem, der strider mod respekten for menneskerettighederne, er strengt forbudt,” hedder det i brevet, der er underskrevet af delegationernes generaldirektør, Carlos Alfonso Candelaria, strengt forbudt.

Det erindrede endvidere om, at det i forretningsordenen var fastsat, at der kun skulle anmodes om yderligere dokumenter i tilfælde af “velbegrundet tvivl”, og at der bør gennemføres interviews “under forudsætning af maksimal respekt for ansøgernes menneskerettigheder”.

“Undgå påtrængende spørgsmål på alle tidspunkter, der ikke fører til objektiv overvejelse med hensyn til akkreditering af nationalitet, identitet og juridisk tilhørsforhold,” tilføjede han.

Mere end halvdelen af Mexicos 32 stater har love til fordel for lige ægteskab, herunder landets hovedstad.

Og i resten, par af samme køn, selv om der ikke er nogen lovgivning, kan stole på en 2016 Højesterets afgørelse, der erklærede statslige love, der forbyder homoseksuelle ægteskaber forfatningsstridig.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *