Grønne leguaner, naturlige fra Central-og Sydamerika, har fundet paradis i South Florida, hvor deres spredning er sådan, at et officielt organ har givet den fælles borger licens til at dræbe dem, selv om mange af de berørte foretrækker at ty til fagfolk.
Blake Wilkins og Perry Colato grundlagde Redline for at tjene folk, der ikke ønsker at “få beskidte hænder” ved at udrydde eksemplarer af Leguan leguan arter i deres egen have, men er trætte af at afhente deres ekskrementer i poolen hver dag eller at skulle skræmme dem væk fra de mest fjerntliggende steder i deres hjem.

“Vi har gjort udendørs aktiviteter i Florida i mange år, og vi indså, at der var en krise med disse dyr her, vi troede, det ville være dejligt at være i stand til at hjælpe med at løse det,” Wilkins sagde under et interview med Efe i Hollywood, Florida.

I begyndelsen af juli udsendte Florida Wildlife Conservation Commission (FWC) en erklæring, der opfordrede borgerne til at “dræbe grønne leguaner i deres ejendomme, når det er muligt” men at gøre det hurtigt og med den mindste “lidelse.”

Haglgeværer af trykluft eller et slag med en stump genstand anbefales, men det er ikke tilladt at fryse dem levende, brænde dem, drukne dem eller forgifte dem, fordi selv om det ikke er en beskyttet art, er det omfattet af reglerne mod dyremishandling.

FWC’s beslutning blev kritiseret af Florida Animal Rights Foundation og andre lignende grupper, som kaldte det “uansvarligt” og skubbede en social mediebevægelse for at vise hendes afvisning.

Fortalere for udryddelsen af grønne leguaner, der har invaderet South Florida hævder, at denne udenlandske dyrearter påvirker statens økosystem, især haver og marker, og kan også overføre sygdomme.

“Der er en masse jord her, og der er intet at begrænse deres forplantning, så de ødelægger landskaber og fremskynde erosion proces i nogle områder,” Wilkins advarede, holder en af de leguaner, han havde fanget den morgen i sine arme.

En kvindelig Leguan leguan kan lægge op til 80 æg om året.

Wilkins og Colato foretrækker at fange leguan, undertiden “direkte i hånden” og nogle gange ved at sætte fælder med mad, især med avocado, snarere end at dræbe det på stedet.

“Det ville være meget lettere, men vi foretrækker, at dette er vores sidste mulighed, vi ønsker at fange dem og derefter dræbe dem humant,” sagde Wilkins, der sammen med Colato “patruljer” hver dag på udkig efter leguaner i nogle kvarterer og henvender sig til kundernes anmodninger.

I de seneste uger, efter FWC annonceringen, mængden af anmodninger “er vokset betydeligt,” primært fordi de fleste mennesker foretrækker specialister til at gøre det, og dermed undgå store dårligdomme, bemærkede de.

Nogle lokale medier har rapporteret nogle tilfælde af skudsår siden leguan fjernelse fik grønt lys.

I Boca Raton, nord for Miami, blev en ung mand ved et uheld skudt af en mand, der forsøgte at jage på egen hånd.

Inden for få dage, et par teenagere boostet en virksomhed i dette område og blev udråbt til at dræbe leguaner sikkert starter ved $ 25.

“Der er mennesker, der ikke er uddannet til at gøre det, de ved ikke, hvordan man styrer en situation som denne, eller hvordan man håndterer en riffel, og det kan ende med at skabe et meget alvorligt problem,” sagde Wilkins, 32.

“Efter alt, er de vilde dyr med meget skarpe tænder og negle, med masser af bakterier, der kan overføre salmonella, for eksempel,” tilføjede Perry Colato, der kombinerer sin brandmand job med en leguan exterminator.

Miamis Little Havana kvarter lider også under konsekvenserne af udbredelsen af leguaner.

Naboer er bekymrede over eksistensen af disse dyr og mener, at myndighederne bør tage sagen i egen hånd for at afslutte denne “dyr krise.”

Cubanske Francisco Amador siger nogle både fortøjet på Miami River er sidestilles med “en masse grønne leguaner,” som er blevet et stort problem for områdets beboere.

“Hvor der er en kanal eller en sø er der mange leguaner, i mit hus, de har ikke fået i, men i disse både, de går og komme ind,” Amador sagde, påpege bådene.

Fagfolk også bede befolkningen om at være sikker på, at disse krybdyr er faktisk af arten “grøn leguan”.

Disse dyr kan måle op til to meter (6,5 fod) i længden og er kendetegnet ved deres lyse grønne farve, korte ben og meget skarpe kløer.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *