Orkanen Dorian bevæger sig væk fra Puerto Rico og fortsætter med at styrke i de varme caribiske farvande på vej til Florida, hvor det kan nå som en farlig større cyklon i weekenden, Rapporterede National Hurricane Center (NHC) torsdag.
Florida gov Ron DeSantis, der onsdag erklæret undtagelsestilstand på det meste af Floridas østkyst, opfordrede alle Floridians til at informere og være forberedt, under en pressekonference på torsdag på NHC hovedkvarter i Miami.

Republikaneren sagde, at han talte med præsident Donald Trump, som forsikrede ham om, at “den føderale regering ville være med os hele vejen, støtte os på nogen måde, de kan.”

DeSantis erklærede undtagelsestilstand i 26 amter, der kan blive påvirket af Dorian at “sikre, at statslige og lokale regeringer har tilstrækkelig tid og fleksibilitet til at forberede.”

I sin 11:00 bulletin, oplyste NHC, at Dorian har øget sin magt i de sidste par timer med vedvarende maksimal vind på 85 miles i timen og er fremme nordvest med en oversættelse hastighed på 13 mph.

På østkysten af Florida, en stat, der allerede har forberedt sig på kraftig vind, oversvømmelser og cyklon bølge, 4 til 8 inches af regn forventes i dele, ifølge NHC.

Meteorologer på dette agentur forudsagde en styrkelse i løbet af de næste par dage, og forventer Dorian at “blive en stor orkan på fredag og forblive en yderst farlig orkan i løbet af weekenden.”

Den føderale agentur erklærede, at kategori 1 cyklon på Saffir-Simpson skala (over et maksimum på 5) er omkring 220 miles nordvest for San Juan, Puerto Rico, og omkring 370 miles øst for det sydøstlige Bahamas.

NHC erklærede, at det forudser en Flytning af Dorian i dag og i morgen fredag øst for Bahamas i den sydøstlige og centrale, lørdag nordvest for Bahamas, og søndag nær eller omkring dele af det nordvestlige denne øgruppe.

Hidtil i orkansæsonen, som begyndte i juni sidste år, har der været fire andre tropiske storme, Chantal, Andrea, Erin og Barry, som blev en orkan i juli kort før de lander i Louisiana, hvor det efterlod store materielle tab, men ingen direkte dødsfald.

Erin, der blev dannet i de seneste dage på Atlanterhavskysten ud for den amerikanske kyst, spredes i de sidste timer ud for North Carolina.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *