Berømte spanske kok José Andrés blev rapporteret på en New York domstol, sammen med det selskab, som han opererer på Manhattan med Adrian brødrene, for angiveligt ikke at betale den løn, der er fastsat ved lov på det populære markedsområde Mercado Little Spanien, på Manhattan.
Påstanden, som Efe havde adgang til, blev indgivet af en af virksomhedens ansatte, Tina Braunstein, som har gjort gældende, at José Andrés’ og Adrias selskab ikke har betalt overarbejde som et tegn på new york-statens lovgivning.

Som et eksempel bemærkes det i dokumentet, at klageren blev betalt 15,55 USD i timen for mere end to overarbejdstimer, der arbejdede på en bestemt dag i april, mens lovgivningen fastsætter, at hver overarbejdstime skal betales til 17,50 USD.

“José Andrés er kendt i verden for sin humanitære indsats. Faktisk blev han i 2018 nomineret til en Nobels fredspris,” lyder teksten til klagen.

“Desværre har Andrés investeret en større indsats i at fodre folk rundt om i verden end til sine egne medarbejdere på Mercado Little Spain (…), der konsekvent betaler lønninger under det fastsatte minimum,” dokumentet hævder, indgivet i retten på mandag.

Braunstein beder i klagen om at betale for overarbejde, som han ikke har modtaget, et beløb, der ikke er angivet, ud over omkostningerne ved juridisk repræsentation og andre skader.

Whistleblower’s advokat Maimon Kirschenbaum, kendt for at forsvare arbejdstagernes rettigheder i hotel-og restaurationsbranchen, sagde, at “den humanitære indsats bør begynde derhjemme. Ingen i New York eller andre steder bør arbejde for lønninger under det fastsatte minimum.”

En talsmand for Mercado Little Spain forsikrede Efe om, at selskabet tager sådanne beskyldninger “meget alvorligt”, da den “arbejder hårdt på at give sine medarbejdere et støttende og sikkert miljø”.

“Vi er overbevist om, at vi betaler alle vores medarbejdere ordentligt og kraftigt forsvarer eventuelle modsatte påstande. Vi er meget stolte af vores medarbejdere og hele vores team i New York,” tilføjede han.

Mercado Little Spain, der ligger i det kolossale Hudson Yards byprojekt, åbnede sine døre i marts sidste år og er blevet et af de mest populære steder at nyde spansk gastronomi i Big Apple.

Mere end 3.000 kvadratmeter, projektet, ledet af Andrés med støtte fra Albert og Ferrán Adria, har 15 boder, to barer, tre restauranter og to butikker, der har kapacitet til at tjene omkring 5.000 mennesker om dagen.

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *